CONTACT

Geen antwoord gevonden tussen de FAQ? Contacteer ons.

WIE, WAT, HOE?...

NOG MET DE HANDEN IN HET HAAR?

Wij beantwoorden graag hieronder al jouw vragen!

Hoe kan inschrijven voor de finale?

Op de startpagina van deze site staat rechts een rode kader. Klik op de kalender en vervolgens op inschrijven.

Waar kan ik de klascode terugvinden?

De klascode werd je opgestuurd in de bevestigingsmail na je inschrijving voor de finale. Ben je die mail kwijt? Geen nood, de klascode staat ook in het klasprofiel.

Waar vind ik het klasprofiel?

Het klasprofiel wordt pas aangemaakt nadat je je ingeschreven hebt voor de finale en is ook enkel daarvoor nodig. Je kan inloggen op het klasprofiel door op de kalender op de startpagina te klikken en vervolgens op 'inloggen'. Je hebt hiervoor je mailadres en het paswoord nodig dat je bij de inschrijving opgaf.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Als je bij het inloggen en verkeerd wachtwoord ingeeft, verschijnt vanzelf de melding 'wachtwoord vergeten?'. Klik hierop en volg de instructies. Je zal een mail met een link ontvangen om je paswoord te resetten. Vergeet niet om bij 'spam' te kijken als je de mail niet meteen terugvindt.

Ik ontving geen bevestigingsmail na inschrijving voor de finale.

Normaal gezien krijg je altijd een bevestigingsmail nadat je je ingeschreven hebt. Zie je de mail niet in je mailbox? Kijk dan even na de mail bij je ongewenste mail is terecht gekomen. Als je ook daar geen mail terugvindt, stuur je best een mailtje.

Moet ik me registreren of inschrijven voor de zoekopdrachten?

Nee, dat is niet nodig. De zoekopdrachten zijn geheel vrijblijvend en staan niet op punten. Enkel voor de finale moet je je inschrijven en enkel dan kan je punten verdienen.

Moet ik mijn leerlingen apart inschrijven voor de finale?

Nee, dat is niet nodig. Je schrijft enkel de klas als geheel in voor de finale. Op de finaledag zelf, hebben de leerlingen enkel de klascode nodig om te kunnen deelnemen. Ook dan is er dus geen registratie vooraf.

Waar en wanneer spelen de leerlingen voor punten?

Enkel op 21 maart, op de finaledag, kunnen de leerlingen punten verdienen in het finalespel. De finale zal enkel op die dag tussen 8u en 18u ter beschikking gesteld worden. Met de zoekopdrachten (in de gele kader) kunnen geen punten verdiend worden.

Het lukt me niet om sommige zoekopdrachten uit te voeren.

Als leerkracht kan je onder het menu 'leerkrachten' uitleg vinden per zoekopdracht. Je vindt er stap-voor-stap instructies voor de beste aanpak, de methodiek die gebruikt wordt, en oplossingen (indien nodig). 

Kan ik Speurneus enkel met tablets spelen?

Je kan prima deelnemen aan Speurneus met tablets én pc's. Vijf van de zes zoekopdrachten, alsook de finale, kan je zonder problemen uitvoeren met pc's. De enige zoekopdracht waarvoor je een tablet en/of smartphone nodig hebt, is 'De wereld zonder de EU' omdat er daarbij met een app (Aurasma) gewerkt wordt. De inhoud die je daarbij te zien krijgt, overlapt deels met de zoekopdracht 'De EU is overal' waardoor je qua inhoud nauwelijks iets mist.
speurneus by ryckevelde 2019 COPYRIGHT